Οραση Fit Κάψουλε...

Οραση Fit Κάψουλες

Εκτυπώσιμη μορφή
Στοχευμένης Δράσης
Κωδικός: 
00105

Οραση Fit Κάψουλες

Ημερήσια δαπάνη για την υγεία σας  0,39 €

 

Μια ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών ειναι οτι χριαζονται τα μάτια βοηθά έτσι στη βελτίωση της υγείας των ματιών και της όρασης.

90 κάψουλες 

remainingstock
remainingstock

Το ανθρώπινο μάτι χρειάζεται βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά.

Κάθε μέρα τα μάτια μας εκτίθενται σε πολλά ερεθίσματα. Το τεχνητό φως, η εργασία στην οθόνη, το ηλιακό φως, ο καπνός, ο άνεμος, η γύρη, η σκόνη και οι ελεύθερες ρίζες επιρεαζουν την όραση. Μια ισορροπημένη πρόσληψη φιλικών προς τα μάτια θρεπτικών συστατικών είναι ιδιαίτερα χρησιμη και  σημαντική.

Κάθε κάψουλα ορασης Fit περιέχει 12 mg λουτεΐνης , βήτα-καροτένιο 2 mg, 0,6 mg ζεαξανθίνη, 100 mg εκχύλισμα βατόμουρου, 10 mg βιταμίνης Ε και 2,8 mg βιταμίνης Β2, και 4 mg ψευδαργύρου, βιταμίνης Α και 409.5 ug 20 μg σελήνιο. 
Ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες Α και Β2 έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης. Η βιταμίνη Ε και το σελήνιο είναι σημαντικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των ευαίσθητων κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Για χρήση: Καθημερινή  εως 2 κάψουλες με λίγο υγρό. 
Δεν είναι κατάλληλο για παιδιά και εφήβους κάτω των 17 ετών

Συστατικά: εκχύλισμα βατόμουρου, ζελατίνη, πληρωτικά άμυλο καλαμποκιού, σιρόπι γλυκόζης, μαλτοδεξτρίνη, Στεατικό μαγνήσιο, γλυκονικό ψευδάργυρο, λουτεΐνη από κατιφέ, ηλεκτρική βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α οξικό, πλήρωσης, το ελαιόλαδο, βιταμίνη Β2, β-καροτένιο από φυκών Dunaliella salina, σεληνίτη νατρίου.

 

 

 

 

ανά κάψουλα

 

 

ανά 2 κάψουλες

% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης από το NRV *

 

ανά 100 g κάψουλες

Blueberry απόσπασμα

100 mg

200 mg

**

23 g

λουτεΐνη

12 mg

24 mg

**

3 g

ζεαξανθίνη

0,6 mg

1,2 mg

**

0,1 g

ψευδάργυρος

4 mg

8 mg

80

0,9 g

Η βήτα-καροτίνη

2 mg

4 mg

**

0,5 g

Η βιταμίνη Ε (άλφα-ΤΕ)

10 mg

(15 IU)

20 mg

167

2,3 g

Βιταμίνη Β2

2,8 mg

5,6 mg

400

0,7 g

σελήνιο

20 μg

40 μg

73

5 mg

Βιταμίνη Α

409,5 μg RE (1365 IU)

819 μg

102

 

0,1 g

. * = NRV θρεπτική αξία αναφοράς για την ημερήσια πρόσληψη σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ 1169/2011 
** αριθ διαθέσιμη ποσότητα αναφοράς 

τι κάνει καλό στα μάτια;

Η διατροφή μας επηρεάζει την όρασή μας. Τα ωμέγα 3, οι βιταμίνες, οι χρωστικές ουσίες και άλλα αντιοξειδωτικά είναι θρεπτικές ουσίες που συμβάλλουν στη καλή λειτουργία των οπτικών μας κυττάρων. Πού μπορείτε να τις βρείτε και τι διατροφή πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε μια καλή όραση;

Περιεχόμενο

Η βιταμίνη Α, ουσιαστική στον αμφιβληστροειδή

Ο αμφιβληστροειδής αποτελείται από συγκεκριμένα κύτταρα σε μορφή κωνίων και ραβδίων, τα οποία μετασχηματίζουν το φωτισμό σε νευρικά ερεθίσματα που ερμηνεύονται σε εικόνες από τον εγκέφαλο. Τα κωνία (που συμμετάσχουν στην όραση στο φως της ημέρας) και τα ραβδιά (νυχτερινή όραση) έχουν την ανάγκη της βιταμίνης Α για να λειτουργήσουν.

Η βιταμίνη Α είναι αναγκαία  για την όραση κατά την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, για μια καλή προσαρμογή του ματιού στο σκοτάδια μια καλή άρδευση του ματιού και για την αποφυγή της οφθαλμικής ξηρασίας.

Ξηρασία των ματιών, καταρράκτης, ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ) …

Η ανεπάρκεια σε βιταμίνη Α θα μπορούσε να είναι μια αιτία κάποιων συμπτωμάτων όπως η μείωση της οπτικής οξύτητας, η ξηροφθαλμία, και θα μπορούσε να ενθαρρύνει τον καταρράκτη και την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ή ΗΕΩ, διαταραχή που επηρεάζει το κεντρικό μέρος του αμφιβληστροειδή).

Ποια τρόφιμα με βιταμίνη Α;

Καταναλώστε τακτικά αυγά (η βιταμίνη Α είναι ειδικά παρούσα μέσα στον κρόκο), μοσχαρίσιο  συκώτι, βούτυρο, κρέας, ψάρι, αλλά επίσης καρότα, ντομάτες, βερίκοκα, σπανάκι, κολοκύθα,  μαρούλια, πιπεριές, πεπόνια…

Η βήτα-καροτίνη, πρόδρομος της βιταμίνης Α

H βήτα-καροτίνη επίσης σημαντική για την όραση επειδή το αντιοξειδωτικό αυτό είναι πρόδρομος της βιταμίνης Α.

Να τρώτε χρώματα!

Τα καροτινοειδή, στα οποία ανήκει η βήτα-καροτίνη, είναι κίτρινες ή πορτοκαλιές χρωστικές ουσίες που δίνουν τα χρώματά τους στα φρούτα και στα λαχανικά. Τρωτέ συχνά καρότα, βερίκοκα, γλυκές πατάτες, μάνγκο, παπάγια, ντομάτες, αλλά και σπανάκι, μαϊντανό, μπρόκολα, κλπ.

Η βιταμίνη C προστατεύει τον κερατοειδή χιτώνα και το φακό του οφθαλμού από την οξείδωση

Η βιταμίνη C είναι άλλο ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση των κυττάρων. Η βιταμίνη C προστατεύει τον κερατοειδή χιτώνα και το φακό του οφθαλμού από την οξείδωση και ίσως συμβάλει και στην πρόληψη του καταρράκτη. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Ε είναι επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά ευεργετικά στα οπτικά κύτταρά.

Γεμίστε βιταμίνη C

Τα εσπεριδοειδή είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως το ακτινίδιο. Αλλά και τα λαχανικά με πράσινα φύλλα (μαϊντανός, σπανάκι…) καθώς και τα λάχανα προσφέρουν επίσης επαρκή ποσότητα βιταμίνης C.

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, συστατικά της ωχράς κηλίδας

Ενάντια στον καταρράκτη και στην ΗΕΩ

Η ωχρά κηλίδα, κεντρικό μέρος του αμφιβληστροειδή χιτώνα, συμβάλει στην όραση των λεπτομερειών, απαραίτητη για την ανάγνωση, τη γραφή, την οδήγηση, την αναγνώριση των προσώπων, κλπ. Αυτή η περιοχή είναι πλούσια σε χρωστικές ουσίες όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που την προστατεύουν από τις ζημιές των φωτεινών ακτίνων και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Είναι πολύ πιθανό αυτές οι δύο χρωστικές ουσίες να συμβάλουν στην πρόληψη του καταρράκτη και την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Κίτρινα, πορτοκαλί και πράσινα φρούτα και λαχανικά

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι επίσης αντιοξειδωτικά που ανήκουν στην οικογένεια των καροτινοειδών. Τις βρίσκετε επομένως σε φυσική μορφή στα φρούτα και τα λαχανικά κίτρινου και πορτοκαλιού χρώματος (καρότα, κολοκύθες, καλαμπόκι, πιπεριές, εσπεριδοειδή…) και πράσινου (σπανάκι, λάχανα…).

Τα Ωμέγα 3, για την διατήρηση της υγείας του αμφιβληστροειδή χιτώνα

Ενάντια στην ξηροφθαλμία

Αυτά τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, γνωστά ειδικά για τα οφέλη τους στο καρδιαγγειακό σύστημα, είναι από τα βασικά συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών και των νευρικών κυττάρων, με τα οποία είναι πλούσιος ο αμφιβληστροειδής χιτώνας. Συμβάλλουν στην καλή ενυδάτωση του ματιού και στην πρόληψη της ξηροφθαλμίας. Έχουν επίσης μια αναγνωρισμένη προληπτική αντίδραση όσον αφορά την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ).

Ψάρι!

Τρωτε ψάρι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα προτιμώντας τα λιπαρά ψάρια (σολομός, ρέγκα, σκουμπρί, σαρδέλα…) και να χρησιμοποιείτε φυτικά λάδια πλούσια σε ωμέγα 3 (λάδι αγριοκράμβης, λάδι από καρύδια, λινέλαιο).

Προσοχή στα κορεσμένα λιπαρά

Προσοχή, τα «κακά λιπαρά» αποκαλούμενα κορεσμένα, μπορούν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από ότι τα ωμέγα 3. Σε υπερβολική δόση, είναι επιβλαβή για την καρδιά και τις αρτηρίες, αλλά και για τα πολλά μικροαγγεία που αιματώνουν τα μάτια και κυρίως τον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Είναι επομένως σημαντικό να περιορίσουμε τα λάδια πλούσια σε ωμέγα 6 όπως το ηλιέλαιο, το κόκκινο κρέας, τα αλλαντικά, τα τηγανητά, και τα βιομηχανικά προϊόντα (κρουασάν, λουκουμάδες…).

Και η βιταμίνη D;

Ανεπάρκεια σε βιταμίνη D έχουν συνδεθεί με την μυωπία και την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ).

Βγείτε έξω στον Ήλιο

Η διατροφή δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τους οργανισμού σε βιταμίνη D, ακόμα και αν τα έλαια ψαριών, το συκώτι και ο κρόκος του αυγού περιέχουν λίγη. Η βιταμίνη D παράγεται στο επίπεδο του δέρματος μας με την αντίδραση των υπεριώδων ακτίνων.

Συμπεράσματα

Για μάτια γεμάτα υγεία, πρέπει η διατροφή μας να είναι ποικίλη και ισορροπημένη, δίνοντας προτεραιότητα στα φρούτα και στα λαχανικά επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνες, χρωματικές ουσίες και σε άλλα αντιοξειδωτικά, και στα ωμέγα 3 τρώγοντας συχνά ψάρι.

Αλλά για να προστατεύσουμε τα μάτια μας, πρέπει να αφαιρέσουμε δυο εξαιρετικά επιβλαβείς παράγοντες: τις ακτίνες του ήλιου και το κάπνισμα, που ενθαρρύνουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών, επιταχύνουν την γήρανση των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένου και των ματιών

συμπληρώματα διατροφής

Γενικά η δραστηριότητα μας με τα σημερινά δεδομένα έχει  αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες και  δικαιολογεί την χρήση συμπληρωμάτων διατροφής.                                 Για μια ισορροπημένη πρόσληψη φιλικών στα μάτια θρεπτικών ουσιών είναι ιδιαίτερα σημαντική  η  λουτέινη, το εκχύλισμα Μυρτίλου, ο ψευδαργυρος, και οι βιταμηνες A, C, E και B2 που συμβάλλουν αποδεδειγμένα στη διατήρηση μιας κανονικής και φυσιολογικής όρασης. 

Δείτε Επίσης

remainingstock
Στην προσπάθεια αδυνατισματος...
Κωδ.:
01752
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!υποστηρίζει τις λειτουργίες του ήπατος, της χολής και την πέψη.
Κωδ.:
01836
remainingstock
Προάγει τη φυσιολογική συσσωμάτωση αιμοπεταλίων και συμβάλλει στην υγιή ροή του αίματος
Κωδ.:
01455
remainingstock
Ελιξίριο νεότητας που σας χαρίζει φρεσκάδα και υγεία μέσα κι έξω.
Κωδ.:
00843
remainingstock
Προστατεύει τα κύτταρα από την οξειδωτική βλάβη. Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κωδ.:
00170
remainingstock
Βοηθά το μεταβολισμό, τη συστολή των μυών και την ανάπτυξη των οστών.
Κωδ.:
00127
remainingstock
σε μια φυσιολογική, υγιή λειτουργία των οστών, των χόνδρων, του δέρματος και των δοντιών.
Κωδ.:
00826
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!Στη ρύθμιση επίπεδου του σακχαρου στο αίμα
Κωδ.:
01461
remainingstock
Προστατεύει τα αιματικά κύτταρα, τους σωματικούς ιστούς και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα από τη βλαβερή καταστροφή τους στο σώμα...
Κωδ.:
01840
remainingstock
Υψυλής δοσολογίας & δράσης.Συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας
Κωδ.:
09340
remainingstock
Η NADH εκτελεί τη λειτουργία ενός βιολογικού μπουζί σε πολλές μεταβολικές διεργασίες..
Κωδ.:
01817
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!Με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Κωδ.:
00833
3,00€
remainingstock
Για την υγιή σωματική και πνευματική ανάπτυξη.
Κωδ.:
01441
remainingstock
Υψυλής δοσολογίας & δράσης.Συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας
Κωδ.:
09342
remainingstock
Προστατεύει τα κύτταρα από την οξειδωτική βλάβη. Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κωδ.:
00177
remainingstock
Βοηθά το μεταβολισμό, τη συστολή των μυών και την ανάπτυξη των οστών.
Κωδ.:
01442
remainingstock
Για την υγεία των ποδιών τους στη φλεβίτιδα, τους κοιρσους και την κουραση.
Κωδ.:
01456
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και αποτελούν ασπίδα για τοις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
Κωδ.:
00875
3,00€
remainingstock
Προστατεύει τα αιματικά κύτταρα, τους σωματικούς ιστούς και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα...
Κωδ.:
00247
remainingstock
Βοηθά στη διαμόρφωση των οστών και των δοντιών·...
Κωδ.:
00109
remainingstock
Για την σωστή λειτουργία του σώματος
Κωδ.:
00853
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη! Προσπάθεια αδυνατίσματος με φυσικό τρόπο
Κωδ.:
00810
remainingstock
Συμμετέχει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών.
Κωδ.:
00165
remainingstock
Στοχευμένης Δράσης
Κωδ.:
00806
remainingstock
Εξαιρετικά σημαντικός για το ανοσοποιητικό σύστημα και για το ρόλο του στην εν-ζυμική δραστηριότητα.
Κωδ.:
01446
remainingstock
Προστατεύει τα κύτταρα από την οξειδωτική βλάβη. Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κωδ.:
00104
remainingstock
"Ασπίδα" κατά της χοληστερόλης
Κωδ.:
00467
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!
Κωδ.:
09370
remainingstock
Βοηθά στην ανάπτυξη των κυττάρων, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος...
Κωδ.:
00118
remainingstock
Υψυλής δοσολογίας & δράσης.Συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας
Κωδ.:
09116
remainingstock
Για μια ισορροπημένη παροχή πρωτεΐνης.
Κωδ.:
00807
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!βοηθά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
Κωδ.:
00850
remainingstock
Συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας. Υψηλής δοσολογίας & δράσης
Κωδ.:
09220
remainingstock
Στοχευμένη Δράση για υγιείς αρθρώσεις-προληπτικά
Κωδ.:
01790
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!Αυξάνει τη γενική ευεξία...
Κωδ.:
01462
remainingstock
Κατά της Δυσκοιλιότητας
Κωδ.:
00469
remainingstock
Σημαντική για τις λειτουργίες πήξης του αίματος.
Κωδ.:
00106
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!
Κωδ.:
09260
remainingstock
σημαντική για το νευρικό σύστημα, την κανονική νοητική λειτουργία...
Κωδ.:
00122
remainingstock
Βοηθά στη διαμόρφωση των οστών και των δοντιών·...
Κωδ.:
00114
remainingstock
Παρέχει όλες τις σημαντικές ζωτικές ουσίες...Οι πολυβιταμίνες είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών βιταμινών που είναι απαραίτητες για τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.
Κωδ.:
02500
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!Στην συγκέντρωση και διατήρηση της μνήμης, της πνευματικής οξυδέρκειας και της ισορροπημένης διάθεσης
Κωδ.:
00802
remainingstock
Η βιταμίνη της όρασης,του δέρματος και των μαλλιών
Κωδ.:
00099
remainingstock
Στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και όχι μόνο...
Κωδ.:
01445
remainingstock
Στην κάλυψη αντιοξειδωτικών θρεπτικών ουσιών
Κωδ.:
00836
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη! εμπλουτισμένο με βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει σε μια κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Κωδ.:
00808
remainingstock
αμινοξύ που σας δίνει ενέργεια, δύναμη και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό
Κωδ.:
00829
remainingstock
Ειδική στοχευμένη διατροφική σύνθεση στο γυναικείο οργανισμό-πολυβιταμινούχο
Κωδ.:
01800
remainingstock
Το έλαιο μποραζε συνιστάται για το όμορφο δέρμα και τα μαλλιά, στην περίπτωση του PMS, σε περίπτωση εναλλασσόμενων συμπτωμάτων, έκζεμα, ψωρίαση, έκζεμα, ξηρό δέρμα και κνησμό.
Κωδ.:
01804
remainingstock
ιδιαίτερα υψηλές διατροφικές απαιτήσεις της βιταμίνης Β6,Β12 και φολικό οξύ βιταμινών.
Κωδ.:
00126
remainingstock
Για την υποστήριξη της υγείας των οστών και όχι μόνο...
Κωδ.:
01460
remainingstock
Παρέχει όλες τις σημαντικές ζωτικές ουσίες...
Κωδ.:
01449
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!για άτομα με περιορισμένη ή μη ισορροπημένη διατροφή.
Κωδ.:
01429
remainingstock
Προστατεύει τα αιματικά κύτταρα, τους σωματικούς ιστούς και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα από τη βλαβερή καταστροφή τους στο σώμα...
Κωδ.:
01839
remainingstock
Στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και όχι μόνο...
Κωδ.:
01448

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Αξιοποιούμε τη σύγχρονη επιστημονική γνώση με τις ανεξάντλητες ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρουν πλούσια τα υλικά της φύσης και παράγουμε ποιοτικα προϊόντα υγείας και φροντίδας στο σώμα, τον οργανισμό, το πνεύμα και την ψυχή που δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να είναι ακριβά για να είναι πολύτιμα, ασφαλή και χωρίς παρενέργειες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

EURO VITAL PHARMA

Κολινδρός, Πιερία, 60061

2353 031246

6976-793933

2353 031246

lmamelis@gmail.com

www.e-mylife.gr

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.