Βιταμίνη Β Comple...

Βιταμίνη Β Complex Κάψουλες

Εκτυπώσιμη μορφή
σημαντική για το νευρικό σύστημα, την κανονική νοητική λειτουργία...
Κωδικός: 
00122

Βιταμίνη Β Complex Κάψουλες

Ημερήσια δαπάνη για την υγεία σας  0,48 €

Βιταμίνες Β

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι βιταμίνες Β είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την υγεία μας. Αυξάνουν την ενέργεια, υποστηρίζουν τη μυϊκή λειτουργία, προάγουν ένα υγιές ανοσοποιητικό και καρδιαγγειακό σύστημα και είναι απαραίτητες για το όμορφο δέρμα, τα ισχυρά μαλλιά. Εκείνοι που είναι συνεχώς υπό άγχος χρειάζονται πολλές βιταμίνες Β. Αυτες ηρεμούν τα νεύρα, αυξάνουν την ψυχική ενέργεια και έτσι βοηθούν στη καταπολεμηση του καθημερινόυ στρες πιο εύκολα.

βιταμίνες Β είναι μεταξύ άλλων σημαντική για το νευρικό σύστημα, την  κανονική νοητική λειτουργία, το μεταβολισμό, τις βλεννογόνους μεμβράνες και το δέρμα.

30 κάψουλες  

remainingstock
remainingstock

Για το ανθρώπινο σώμα, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συνοψίζονται στο λεγόμενο σύμπλεγμα βιταμινών Β, είναι ιδιαίτερης σημασίας. Μεταξύ άλλων, είναι σημαντικές για το νευρικό σύστημα, μια κανονική νοητική λειτουργία, το  μεταβολισμό, τις βλεννογόνους μεμβράνες και το δέρμα. Όλες οι βιταμίνες Β σχηματίζουν μια αντίστοιχη ομάδα, η οποία εκτελεί συνολικά  ταΣυνιστώμενη δοσολογία : 1 κάψουλα ημερησίως με επαρκή ποσότητα υγρών.

καθήκοντά τους Συστατικά: πληρωτικά, ανθρακικό μαγνήσιο, άμυλο αραβοσίτου? Ζελατίνη, νιασίνη, ϋ-παντοθενικό ασβέστιο, υδροχλωρική βιταμίνη Β6, βιταμίνη νιτρικό Β1, βιταμίνη Β2, στεατικό μαγνήσιο, φυλικό οξύ, βιταμίνη Β12.

Κάθε κάψουλα περιέχει:  

 

 

 

ανά κάψουλα 
(= ημερήσια δόση)

% Της συνιστώμενης 
ημερήσιας απαίτηση ΕΤΑ *

ανά 100 g των καψακίων

νικοτινικό οξύ

54 mg

338

12,0 g

παντοθενικό οξύ

18 mg

300

4.0g

βιταμίνη Β6

5,4 mg

386

1.2g

Βιταμίνη  Β1

3.9 mg

355

0,9 g

βιταμίνη Β2

5.1 mg

364

1.1g

φελλικό οξύ

450 ug

225

0,1 g

βιταμίνης Β12

9 UG

360

2,0 mg

* Αξία ΕΤΑ = θρεπτικών ουσιών αναφοράς για την ημερήσια πρόσληψη σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1169/2011

Οι έρευνες δείχνουν ότι το σύμπλεγμα βιταμίνης Β είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία μας. Η βιταμίνη Β ενισχύει την ενέργεια, υποστηρίζει τη μυϊκή λειτουργία, προωθεί ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, υποστηρίζει το καρδιαγγειακό σύστημα και είναι απαραίτητο για το όμορφο δέρμα και τα ισχυρά μαλλιά. Εκείνοι που είναι συνεχώς με άγχος χρειάζονται πολλά το σύμπλεγμα βιταμίνης Β .Β. Εξουδετερώνει τη νευρικότητα , αυξάνει τη διανοητική ενέργεια και βοηθά στη μείωση του καθημερινού στρες.

Το σύμπλεγμα βιταμίνης Β είναι μια ομάδα φυσικών ενώσεων που έχουν ζωτική σημασία για τον οργανισμό επειδή εμπλέκονται στην παραγωγή ενέργειας από τα τρόφιμα. Κάθε βιταμίνη Β εμπλέκεται σε μια ποικιλία κρίσιμων μεταβολικών διεργασιών χωρίς τις οποίες το ανθρώπινο σώμα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β περιλαμβάνει μια οικογένεια από οκτώ βιταμίνες που είναι μαζί απαραίτητες για τη βέλτιστη υγεία και

 ευεξία. Περιλαμβάνει: θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2), νιασίνη (Β3), παντοθενικό οξύ (Β5), πυριδοξίνη (Β6), βιοτίνη(Β7), φολικό οξύ (Β9) και κυανοκοβαλαμίνη (Β12).

Κάθε μία από τις βιταμίνες Β έχει μοναδικές, αλλά στενά συναφείς, ενεργειακές λειτουργίες. Αυτες περιλαμβάνουν τη λειτουργία ως συμπαράγοντα ή συνένζυμο σε κυτταρικές αντιδράσεις που είτε παράγουν ενέργεια είτε προάγουν την παραγωγή προδρόμων για άλλες εξίσου σημαντικές αντιδράσεις.

Αναβολικές και καταβολικές αντιδράσεις

Οι μεταβολικές αντιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να είναι είτε καταβολικές είτε αναβολικές. Με καταβολικές αντιδράσεις, το σώμα διασπά τα πολύπλοκα μόρια σε απλούστερες ενώσεις. Οι αναβολικές αντιδράσεις, αντιθέτως, είναι χημικές αντιδράσεις στις οποίες συναρμολογούνται απλούστερα μόρια για να σχηματίσουν πιο σύνθετες ενώσεις.

Οποιαδήποτε μεταβολική αντίδραση, είτε αναβολική είτε καταβολική, ενισχύεται από συγκεκριμένα ένζυμα που βοηθούν την αντίδραση να προχωρήσει με τον σωστό τρόπο. Πολλά από αυτά τα ένζυμα απαιτούν επίσης συμπαράγοντες ή συνένζυμα για να τους βοηθήσουν να προωθήσουν την αντίδραση.

Για παράδειγμα, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη και παντοθενικό οξύ, όλα τα ουσιώδη συνένζυμα είναι κρίσιμα στις καταβολικες αντιδράσεις για την παραγωγή ενέργειας Χωρίς αυτές τις βιταμίνες , υπάρχουν σοβαρές και εκτεταμένες αρνητικές συνέπειες για την υγεία σας .

Τα οφέλη για την υγεία από τη συμπλήρωση με σύμπλεγμα βιταμίνης Β

Τα συμπληρώματα διατροφής με ένα σύμπλεγμα βιταμίνης Β βοηθούν να ενισχύσουν σημαντικές κυτταρικές αντιδράσεις που εξασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του σώματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε όργανα όπως ο εγκέφαλος, η καρδιά και οι μύες , οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη απαίτηση ενέργειας.

Ένα σύμπλεγμα βιταμίνης Β έχει επίσης τα ακόλουθα οφέλη:

 • υποστηρίζει την αντι- γήρανση του εγκεφάλου
 • μειώνει το άγχος
 • προάγει τη γενική υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος
 • αποτρέπει τα εγκεφαλικά επεισόδια,
 • υποστηρίζει ισχυρά και υγιή οστά
 • βελτιώνει τα μαλλιά , το δέρμα και τα νύχια
 • ενισχύει την αθλητική απόδοση.
 • Πονοκέφαλος (Β1)
 • Διαταραχές μνήμης και συγκέντρωσης (Β1)
 • Διαταραχές μυικής και νευρικής διεγέρσεως (Β1)
 • Ξηρό και φλεγμονώδες δέρμα (Β2 και Β6)
 • Ανορεξία, διάρροια και έμετος (Β6)
 • Έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων (B12)
 • Βλάβες στις στοματικές και φαρυγγικές βλεννώδεις μεμβράνες (Β12)
 • Στομαχικές και εντερικές παθήσεις
 • αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ
 • Εγκυμοσύνη και προβλήματα εμμήνου ρύσης
 • Λαμβάνοντας χάπια ελέγχου αντισύλληψης και θεραπείας οιστρογόνων
 • Λαμβάνοντας αντικαταθλιπτικά
 • απώλεια μαλλιών
 • Νευρικότητα, αυξημένη ευερεθιστότητα και αϋπνία
 • κακή διατροφή
 • υψηλή πίεση
 • κανονικη αθληση
 • έλλειψη συγκέντρωσης
 • τρέμουλο
 • για τους καπνιστές

Πώς εκφράζεται μια ανεπάρκεια βιταμίνης Β;

Το σύμπλεγμα βιταμίνης Β συνιστάται σε

Βιταμίνη Β1 - θειαμίνη

Η θειαμίνη είναι κοινώς γνωστή ως βιταμίνη Β1 και αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την φυσιολογική ανάπτυξη. Είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, αλλά βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλές ποσότητες σε τρόφιμα όπως το χοιρινό, το συκώτι , τα δημητριακά, το εκχύλισμα ζύμης και ορισμένα είδη πράσινων λαχανικών.

Η θειαμίνη είναι απαραίτητη για να βοηθήσει το σώμα να μετατρέψει την ενέργεια σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και δραστηριοποιείται σε πολλές κυτταρικές αντιδράσεις που σχετίζονται με τον ενεργειακό μεταβολισμό. Στην πραγματικότητα, ο ενεργειακός μεταβολισμός εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ποσότητα της θειαμίνης στο σώμα και η έλλειψη βιταμίνης Β έχει ως συνέπεια να αρρωστήσει κάποιος.

Το κλασικό σύνδρομο που σχετίζεται με ανεπάρκεια θειαμίνης είναι το beri beri, μια αναστρέψιμη ασθένεια που χαρακτηρίζεται από αυτόνομες διαταραχές (εφίδρωση, άνισος παλμός, διαταραχή έλλειψης προσοχής). Το σώμα δεν μπορεί να αποθηκεύσει θειαμίνη, επομένως συνιστάται να παίρνετε αυτή τη βιταμίνη καθημερινά για να αποτρέψετε την ανεπάρκεια.

Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι η βιταμίνη Β1 ασκεί θετική επίδραση στα συναισθήματα και τη διάθεση. Ένα χαμηλό επίπεδο βιταμίνης Β1 μπορεί να προκαλέσει ευερεθιστότητα, ανησυχία και άλλες διαταραχές της διάθεσης. Επιπλέον, μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η θεραπεία με θειαμίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών με ήπιες διαταραχές άγχους.

Παρά το γεγονός ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης Β1 στις αναπτυγμένες χώρες είναι σπάνιο, είναι ένα κοινό πρόβλημα σε αλκοολικούς. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει την πρόσληψη της βιταμίνης Β1 από το έντερο, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα με τα νεύρα, το έντερο και  μύες.

Η θειαμίνη

 • βοηθά το σώμα να παράγει ενέργεια από τα τρόφιμα
 • υποστηρίζει τη υγιή λειτουργία του εγκεφάλου
 • βελτιώνει την κατάσταση του νου
 • Βοηθά να παραμείνει σε καλή διάθεση
 • βελτιώνει την υγεία των ματιών
 • βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς
 • προάγει ένα υγιές έντερο
 • Αποτρέπει την έλλειψη θειαμίνης στον διαβήτη

Βιταμίνη Β2 - Ριβοφλαβίνη

Η ριβοφλαβίνη είναι γνωστή ως βιταμίνη Β2 και είναι μια ουσιαστική βιταμίνη Β που παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην κυτταρική παραγωγή ενέργειας. Η ριβοφλαβίνη είναι ένα κύριο συστατικό δύο συνενζύμων που ενισχύουν πολλαπλές αντιδράσεις. Αυτές περιλαμβάνουν την παραγωγή ενέργειας, την κυτταρική ανάπτυξη  και τον μεταβολισμό των λιπιδίων.

Η κύρια πηγή της ριβοφλαβίνης είναι η τροφή, όπως το βόειο κρέας, τα ψάρια, τα δημητριακά, τα γαλακτοκομικά, τα μανιτάρια και τα αμύγδαλα είναι όλα πλούσια σε ριβοφλαβίνη. Ωστόσο, οι βέγκαν που δεν καταναλώνουν κανένα κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα διατρέχουν κίνδυνο για ανεπάρκεια ριβοφλαβίνης. Αυτό ισχύει και για τους αθλητές, τις έγκυες και τις θηλάζουσες μητέρες, οι ανάγκες των οποίων είναι υψηλότερες από τις συνήθεις.

Τα εντερικά βακτήρια παράγουν κάποια ριβοφλαβίνη, η οποία στη συνέχεια απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος. Ωστόσο, η ποσότητα της ριβοφλαβίνης που παράγεται εξαρτάται από τη διατροφή. Μελέτες δείχνουν ότι τα εντερικά μας βακτηρίδια παράγουν περισσότερη ριβοφλαβίνη όταν τα τρόφιμα είναι πλούσια σε λαχανικά από το κρέας.

Η ριβοφλαβίνη είναι επίσης απαραίτητη για την παραγωγή νιασίνης ή βιταμίνης Β3 από τα κύτταρα. Επιπλέον, η ριβοφλαβίνη είναι απαραίτητη για τη μετατροπή του αμινοξέος τρυπτοφάνη σε νιασίνη. χωρίς ριβοφλαβίνη, η αντίδραση δεν μπορεί να λάβει χώρα.

ριβοφλαβίνη

 • βοηθά στην παραγωγή κυτταρικής ενέργειας
 • υποστηρίζει τη σύνθεση νιασίνης
 • μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασης των επιθέσεων ημικρανίας
 • βοηθά στην προστασία του DNA από καρκινογόνες βλάβες

Βιταμίνη Β3 - Νιασίνη

Νιασίνη, επίσης γνωστή ως νικοτινικό οξύ, και πιο συχνά με την ονομασία Βιταμίνη Β3 είναι εξοικειωμένοι με ένα βασικό ιχνοστοιχείο, το οποίο συναντάται φυσικά σε μερικά τρόφιμα, προστίθενται σε μερικά και είναι διαθέσιμο ως διαιτητικό συμπλήρωμα. Εμφανίζεται σε πολλά τρόφιμα, όπως το κρέας, τα ψάρια και τα αυγά, καθώς και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα, όπως τα προϊόντα δημητριακών.

Η λειτουργία της νιασίνης είναι κατά κύριο λόγο μέρος δύο συνενζύμων που ενισχύουν τις κυτταρικές μεταβολικές αντιδράσεις. Αυτά τα συνένζυμα λέγονται NAD και NADP και είναι κρίσιμα για την παραγωγή ενέργειας στο κύτταρο. Αυτά τα συνένζυμα είναι επίσης απαραίτητα για πολλές βιοχημικές αντιδράσεις, όπως η επισκευή του DNA ως ένα από τα πολλά παραδείγματα.

Η βιταμίνη B3 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, που σημαίνει ότι δεν αποθηκεύεται στο σώμα και επομένως πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες.

Τα συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη Β3 προσφέρονται ως νικοτιναμίδιο ή νικοτινικό οξύ και μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη των ακόλουθων οφέλους για την υγεία:

 • Βοηθά στην προώθηση της κυτταρικής παραγωγής ενέργειας
 • Προωθεί την καρδιαγγειακή υγεία, μειώνοντας τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης 
 • Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου διατηρώντας την επισκευή του DNA

Βιταμίνη Β5 - παντοθενικό οξύ

Το παντοθενικό οξύ ή η βιταμίνη Β5, όπως συνήθως αναφέρεται, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την μετατροπή των τροφίμων σε ενέργεια. Ειδικότερα, η βιταμίνη Β5 χρειάζεται για να σχηματίσει το πρόδρομο συνένζυμο Α, το οποίο είναι απαραίτητο για μια ποικιλία βιοχημικών αντιδράσεων.

Το παντοθενικό οξύ, ως πρόδρομο του συνενζύμου Α, παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση λιπαρών οξέων, το οποίο βοηθά το σώμα να παράγει ενέργεια από το μεταβολισμό των λιπιδίων. Το συνένζυμο Α απαιτείται επίσης για άλλες σημαντικές βιοχημικές αντιδράσεις, όπως η παραγωγή στεροειδών ορμονών, βιταμίνης Α, βιταμίνης D και χοληστερόλης.

Η φυσική βιταμίνη Β5 βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος, των ψαριών, των αυγών, των γαλακτοκομικών, των όσπριων και των ριζών. Ολόκληροι καρποί  είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Β5, αλλά αυτά τα τρόφιμα χάνουν πολλά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης B5, μέσω επεξεργασιών και εργασιών εξευγενισμού.

Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιταμίνη B5 συχνά σταθεροποιούνται χρησιμοποιώντας μεταλλικά στοιχεία όπως το ασβέστιο και το νάτριο, ωστόσο, μόλις απορροφηθούν, αυτά τα συμπληρώματα μετατρέπονται ταχέως σε παντοθενικό οξύ.

Συμπληρώματα με βιταμίνη Β5 φέρνουν τα ακόλουθα φυσικά οφέλη στην υγεία σας:

 • Βοήθεια για την προώθηση της βέλτιστης παραγωγής κυτταρικής ενέργειας
 • Βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερόλης στο αίμα και των επιπέδων των λιπιδίων
 • Μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της επούλωσης του δέρματος

Βιταμίνη Β6 - Πυριδοξίνη

Η πυριδοξίνη και τα παράγωγά της είναι γνωστά ως βιταμίνη Β6 και συγκαταλέγονται στις σημαντικότερες βιταμίνες που χρειάζεται να λειτουργήσει το ανθρώπινο σώμα. Η βιταμίνη Β6 διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο ως συνένζυμο για πάνω από 100 ένζυμα που είναι κρίσιμα για πολλούς διαφορετικούς τύπους βιοχημικών αντιδράσεων.

Σε βασικά βιολογικές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιώντας βιταμίνη Β6 ως ένα συνένζυμο περιλαμβάνουν τη βιοσύνθεση της αιμοσφαιρίνης, την απελευθέρωση γλυκόζης από το γλυκογόνο, η παραγωγή γλυκόζης από αμινοξέα και αμινοξέων και το μεταβολισμό των λιπαρών οξέων.

Η βιταμίνη B6 είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό συνένζυμο στον εγκέφαλο, όπου είναι απαραίτητο για τη βιοσύνθεση πολλών σημαντικών νευροδιαβιβαστών, όπως: η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη. Αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι τα επίπεδα βιταμίνης Β6 είναι χαμηλά σε άτομα με διάφορες διανοητικές διαταραχές και ως εκ τούτου είναι πιθανό να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα κινδύνου.

Η συμπλήρωση βιταμίνης Β6 έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για να βοηθήσει στη βελτίωση της θεραπείας των ατόμων με κατάθλιψη και να μειώσει τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη σχιζοφρένεια.

Πιστεύεται επίσης ότι η συμπλήρωση με βιταμίνες όπως τα Β6, Β12 και φολικό βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία σε άτομα με γνωστική νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Αν και χρειάζονται περισσότερες μελέτες, οι ανεπάρκειες β-βιταμινών είναι συνήθεις στους ηλικιωμένους και αυτό μπορεί να συμβάλει στην αυξανόμενη γνωστική παρακμή με την ηλικία.

πυριδοξίνη

 • είναι απαραίτητη για τον βέλτιστο μεταβολισμό των αμινοξέων και του γλυκογόνου
 • υποστηρίζει τον εγκέφαλο
 • υποστηρίζει το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων
 • βελτιώνει τις γνωστικές επιδόσεις
 • μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης κατάθλιψης αργότερα στη ζωή
 • μπορεί να είναι ευεργετική για τις γυναίκες στον έλεγχο του PMS 

Βιταμίνη Β7 - Βιοτίνη

Η βιταμίνη Β7 ή η βιοτίνη, όπως συχνά αποκαλείται, είναι ένα βασικό μικροθρεπτικό συστατικό που δεν μπορεί να συντίθεται από ανθρώπους ή ζώα. Δεδομένου ότι η βιοτίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, δεν μπορεί να αποθηκευτεί στο σώμα. Ωστόσο, εμφανίζεται σε μια ποικιλία τροφίμων, όπως δημητριακά, λαχανικά και αυγά.

Η λειτουργία της βιοτίνης στο σώμα είναι να δεσμεύει ή να βελτιώνει σημαντικές πρωτεΐνες και να δρα ως συμπαράγοντας, δίνοντας αυτές τις τροποποιημένες πρωτεΐνες τη δραστικότητα τους. Το προσάρτημα βιοτίνης είναι γνωστό ως προσθετική ομάδα και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα σε πολλές βιοχημικές αντιδράσεις.

Τα ένζυμα που περιέχουν βιοτίνη περιλαμβάνουν διάφορες καρβοξυλάσες που εμπλέκονται στο μεταβολισμό αμινοξέων, λιπαρών οξέων και χοληστερόλης. Αυτές οι μεταβολικές διαδικασίες είναι κρίσιμες για το πώς το σώμα μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι η βιοτίνη είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο μεταβολισμό της γλυκόζης.

Η διαδικασία βιοτινυλίωσης είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα για την τροποποίηση και τον έλεγχο του τρόπου συσκευασίας του DNA στον πυρήνα. Η βιοτινυλίωση εμφανίζεται σε πολύ ειδικές θέσεις και είναι ένας γνωστός παράγοντας για τη ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης στα κύτταρα.

Πολλοί επιστήμονες προτείνουν ότι η βιοτίνη, εκτός από το φολικό οξύ, πρέπει να παρέχεται σε έγκυες γυναίκες σε επαρκείς ποσότητες ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχουν δυσμορφίες στο έμβρυο.

βιοτίνη

 • προάγει το υγιές δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια
 • προάγει τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και του λίπους
 • σχετίζεται με βελτιώσεις στον διαβήτη που σχετίζονται με τη δυσανεξία στη γλυκόζη
 • εμποδίζει τις δυσπλασίες που σχετίζονται με τη βιοτίνη κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης

Βιταμίνη Β9 - φολικό οξύ

Το φυλλικό οξύ ή το φυλλικό οξύ, επίσης γνωστό ως βιταμίνη B9, αποτελεί σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τον μεταβολισμό των αμινοξέων και των προδρόμων DNA. Η έλλειψη φολικού οξέος στις μέλλουσες μητέρες συσχετίζεται ευρέως με το ρόλο που διαδραματίζει στις δυσπλασίες κατά την ανάπτυξη του εμβρύου, με ελαττώματα νευρικού σωλήνα όπως η σπειροειδή διφρίτιδα.

Εκτός από τα ελαττώματα του νευρικού σωλήνα, τα καρδιαγγειακά προβλήματα όπως οι συγγενείς ανωμαλίες είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου των μωρών. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι το καθεστώς παράδοσης της εγκύου μητέρας στο φολικό οξύ παίζει ρόλο στην ανάπτυξη συγγενών καρδιακών ανωμαλιών στην ενηλικίωση του μωρού.

φολικό οξύ

 • εμποδίζει ή εξαλείφει ανεπάρκεια φυλλικού οξέος
 • μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων
 • μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου
 • εξασφαλίζει την σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου
 • διατηρεί τη βέλτιστη γνωστική λειτουργία

Βιταμίνη Β12 - κυανοκοβαλαμίνη

Η κυανοκοβαλαμίνη ή η βιταμίνη Β12 είναι μια βασική βιταμίνη που παίζει βασικό ρόλο ως συμπαράγοντα στην κυτταρική παραγωγή ενέργειας και τον μεταβολισμό του φολικού οξέος. Είναι μια σύνθετη ένωση που είναι μοναδική στη δομή της λόγω της παρουσίας ιόντων μετάλλων κοβαλτίου.

Η βιταμίνη Β12 συντίθεται σε βακτήρια και εμφανίζεται σε ζωικά αλλά όχι φυτικά προϊόντα. Τα ψάρια, τα οστρακοειδή, το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Β12. Οι βέγκαν που αφαιρούν γαλακτοκομικά προϊόντα, γάλα και αυγά από τη διατροφή τους πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης Β12 για να καλύψουν τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας βιταμίνης Β12 οδηγούν σε αυξημένα επίπεδα μιας ουσίας που ονομάζεται ομοκυστεΐνη, η οποία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Οι επεμβατικές μελέτες με τη βιταμίνη Β12 δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και να βελτιώσει τη ρύθμιση της αγγειοδιαστολής - δείκτη αγγειακής υγείας.

κυανοκοβαλαμίνη

 • υποστηρίζει την παραγωγή κυψελοειδούς ενέργειας
 • είναι απαραίτητο για το σχηματισμό υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων
 • προάγει την υγιή λειτουργία του πεπτικού συστήματος
 • μειώνει τον κίνδυνο ανεπάρκειας βιταμίνης Β12
 • Άτομα με ανεπάρκεια Β-βιταμινών
 • Έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες
 • άτομα της τρίτης ηλικίας
 • Άτομα που βρίσκονται υπό άγχος
 • Επαγγελματίες αθλητές και ερασιτέχνες αθλητές
 • Χορτοφάγους και βέγκαν
 • Οι άνθρωποι που υποφέρουν από συνεχή κόπωση
 • Άτομα με προβλήματα ανάπτυξης μαλλιών και νυχιών
 • για τους καπνιστές
 • για τους αλκοολικούς

Για ποιον είναι το σύμπλεγμα βιταμίνης Β ιδιαίτερα σημαντικό;

Κίνδυνοι και παρενέργειες του συμπλέγματος βιταμίνης Β

Βασικά, τα συμπληρώματα συμπλέγματος βιταμίνης Β θεωρούνται ασφαλή και μη τοξικά, με πολύ λίγες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν.

 • Μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στο στομάχι και ναυτία
 • Μπορεί να προκαλέσει προσωρινή έξαψη ή φαγούρα

Αλληλεπιδράσεις βιταμίνης Β

Τα φάρμακα όπως η ομεπραζόλη και η λανσοπραζόλη μειώνουν την απορρόφηση της βιταμίνης Β12.

Σύμπλεγμα βιταμίνης Β - συνδυασμένη πρόσληψη

Όλες οι βιταμίνες Β μπορούν να συνδυαστούν για να παρέχουν πλήρη υποστήριξη υγείας

Γιατί πρέπει να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Β;

Οι βιταμίνες Β είναι σημαντικές

 • Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και των μυών
 • Προώθηση σταθερών συναισθημάτων και διαθέσεων
 • Προώθηση υγιεινών μαλλιών, δέρματος και νυχιών
 • Για να βελτιωθεί η αντοχή στο στρες

Τι λένε οι ειδικοί για το σύμπλεγμα βιταμίνης Β:

Σε αρκετές μελέτες, μια χαμηλότερη συγκέντρωση βιταμινών Β έχει αποδειχθεί ότι συσχετίζεται με τη μείωση της γνωστικής απόδοσης. Ειδικότερα, τα επίπεδα φολικού οξέος και της ομοκυστεΐνης φαίνεται να είναι πιθανόν να σχετίζεται με νευροεκφυλιστικές διεργασίες στον εγκέφαλο και είναι ένα διατροφικό παλινδρόμησης του εγκεφάλου, όπως μπορεί να παρατηρηθεί, για παράδειγμα στη νόσο του Alzheimer.

Αντίθετα, μία μελέτη έχει δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β6 και Β12 μπορούν να μειώσουν τη μείωση της εγκεφαλικής μάζας που σχετίζεται με την ηλικία.

Βιβλιογραφια

Hochman L, Scher R, Meyerson Μ. Κρατά νύχια: απάντηση στην καθημερινή συμπλήρωση βιοτίνης. Cutis. 1993? 51 (4): 303-305

Selhub J, Bagley L, Miller J, et αϊ. Βιταμίνες Β, ομοκυστεΐνη και νευρογνωστική λειτουργία στους ηλικιωμένους. Στο J Clin Nutr. 2000? 71 (2): 614S-620S

Quinlivan Ε, McParlin J, Mcnulty Η, et αϊ. Σημασία τόσο του φολικού οξέος όσο και της βιταμίνης Β12 για τη μείωση του κινδύνου αγγειακών παθήσεων. Lancet. 2002? 359 (9302): 227-228

Schwammenthal Υ και Tanne D. Homocysteine, συμπλήρωση Β-βιταμινών και πρόληψη αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου: από παρατηρητικές έως επεμβατικές δοκιμές.Lancet Neurol. 2004? 3 (8): 493-495

Cornish S και Flour-Madrona L. Ο ρόλος των βιταμινών και των μετάλλων στην ψυχιατρική. Integr Med Insights. 2008? 3: 33-42

Merete C, Falcon L, Tucker Κ. Η βιταμίνη Β6 σχετίζεται με καταθλιπτική συμπτωματολογία στους πρεσβυτέρους της Μασαχουσέτης. J Am Coll Nutr. 2008? 27 (3): 421-427

Mock DM Η περιθωριακή ανεπάρκεια βιοτίνης είναι κοινή στην κανονική ανθρώπινη εγκυμοσύνη και είναι εξαιρετικά τερατογόνος σε ποντικούς. J Nutr. 2009? 139 (1): 154-157

Stough Ο, Scholey Α, Lloyd J, et αϊ. Το αποτέλεσμα 90 ημερών χορήγησης ενός υψηλού συμπλέγματος βιταμίνης Β στο εργασιακό άγχος. Ανθρώπινο Ψυχοφάρμακο: Clin and Exp. 26 (7): 470-476

Huang Τ, Chen Υ, Yang B, et αϊ. Μετα-ανάλυση της συμπλήρωσης βιταμινών Β σε ομοκυστεΐνη του πλάσματος, καρδιαγγειακή θνησιμότητα και θνησιμότητα όλων των αιτιών. Clin Nutr. 2012? 31 (4): 448-454

Douaud Ο, Refsum Η, de Jager Ο, et αϊ. Πρόληψη της ατροφίας της γκρίζας ύλης που σχετίζεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ από τη θεραπεία με Β-βιταμίνες. PNAS. 2013?110 (23): 9523-9528

Famenini S, Goh C. Στοιχεία για συμπληρωματικές θεραπείες στην ανδρογενετική αλωπεκία. J Drugs Dermatol. 2014? 13 (7): 809-812

Kennedy D. βιταμίνες Β και τον εγκέφαλο: μηχανισμοί, δόση και αποτελεσματικότητα - μια ανασκόπηση. Θρεπτικά συστατικά. 2016? 8 (2): 68

Δείτε Επίσης

remainingstock
Συμμετέχει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών.
Κωδ.:
00165
remainingstock
Η NADH εκτελεί τη λειτουργία ενός βιολογικού μπουζί σε πολλές μεταβολικές διεργασίες..
Κωδ.:
01817
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!Με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Κωδ.:
00833
3,00€
remainingstock
Προστατεύει τα κύτταρα από την οξειδωτική βλάβη. Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κωδ.:
00104
remainingstock
Στοχευμένης Δράσης
Κωδ.:
00105
remainingstock
Υψυλής δοσολογίας & δράσης.Συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας
Κωδ.:
09342
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και αποτελούν ασπίδα για τοις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
Κωδ.:
00875
3,00€
remainingstock
Προστατεύει τα αιματικά κύτταρα, τους σωματικούς ιστούς και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα...
Κωδ.:
00247
remainingstock
Υψυλής δοσολογίας & δράσης.Συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας
Κωδ.:
09116
remainingstock
Για την υγεία των ποδιών τους στη φλεβίτιδα, τους κοιρσους και την κουραση.
Κωδ.:
01456
remainingstock
Συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας. Υψηλής δοσολογίας & δράσης
Κωδ.:
09220
remainingstock
Για την σωστή λειτουργία του σώματος
Κωδ.:
00853
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη! Προσπάθεια αδυνατίσματος με φυσικό τρόπο
Κωδ.:
00810
remainingstock
Κατά της Δυσκοιλιότητας
Κωδ.:
00469
remainingstock
Στοχευμένης Δράσης
Κωδ.:
00806
remainingstock
Εξαιρετικά σημαντικός για το ανοσοποιητικό σύστημα και για το ρόλο του στην εν-ζυμική δραστηριότητα.
Κωδ.:
01446
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!
Κωδ.:
09370
remainingstock
Βοηθά στην ανάπτυξη των κυττάρων, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος...
Κωδ.:
00118
remainingstock
Βοηθά στη διαμόρφωση των οστών και των δοντιών·...
Κωδ.:
00114
remainingstock
"Ασπίδα" κατά της χοληστερόλης
Κωδ.:
00467
remainingstock
Στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και όχι μόνο...
Κωδ.:
01445
remainingstock
Για μια ισορροπημένη παροχή πρωτεΐνης.
Κωδ.:
00807
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!βοηθά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
Κωδ.:
00850
remainingstock
αμινοξύ που σας δίνει ενέργεια, δύναμη και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό
Κωδ.:
00829
remainingstock
Στοχευμένη Δράση για υγιείς αρθρώσεις-προληπτικά
Κωδ.:
01790
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!Αυξάνει τη γενική ευεξία...
Κωδ.:
01462
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!
Κωδ.:
09260
remainingstock
ιδιαίτερα υψηλές διατροφικές απαιτήσεις της βιταμίνης Β6,Β12 και φολικό οξύ βιταμινών.
Κωδ.:
00126
remainingstock
Για την υποστήριξη της υγείας των οστών και όχι μόνο...
Κωδ.:
01460
remainingstock
Σημαντική για τις λειτουργίες πήξης του αίματος.
Κωδ.:
00106
remainingstock
Η βιταμίνη της όρασης,του δέρματος και των μαλλιών
Κωδ.:
00099
remainingstock
Στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και όχι μόνο...
Κωδ.:
01448
remainingstock
Παρέχει όλες τις σημαντικές ζωτικές ουσίες...Οι πολυβιταμίνες είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών βιταμινών που είναι απαραίτητες για τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.
Κωδ.:
02500
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!Στην συγκέντρωση και διατήρηση της μνήμης, της πνευματικής οξυδέρκειας και της ισορροπημένης διάθεσης
Κωδ.:
00802
remainingstock
Προάγει τη φυσιολογική συσσωμάτωση αιμοπεταλίων και συμβάλλει στην υγιή ροή του αίματος
Κωδ.:
01455
remainingstock
Στην κάλυψη αντιοξειδωτικών θρεπτικών ουσιών
Κωδ.:
00836
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη! εμπλουτισμένο με βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει σε μια κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Κωδ.:
00808
remainingstock
Το έλαιο μποραζε συνιστάται για το όμορφο δέρμα και τα μαλλιά, στην περίπτωση του PMS, σε περίπτωση εναλλασσόμενων συμπτωμάτων, έκζεμα, ψωρίαση, έκζεμα, ξηρό δέρμα και κνησμό.
Κωδ.:
01804
remainingstock
Προστατεύει τα κύτταρα από την οξειδωτική βλάβη. Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κωδ.:
00170
remainingstock
Βοηθά το μεταβολισμό, τη συστολή των μυών και την ανάπτυξη των οστών.
Κωδ.:
00127
remainingstock
Ειδική στοχευμένη διατροφική σύνθεση στο γυναικείο οργανισμό-πολυβιταμινούχο
Κωδ.:
01800
remainingstock
Προστατεύει τα αιματικά κύτταρα, τους σωματικούς ιστούς και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα από τη βλαβερή καταστροφή τους στο σώμα...
Κωδ.:
01839
remainingstock
Υψυλής δοσολογίας & δράσης.Συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας
Κωδ.:
09340
remainingstock
Παρέχει όλες τις σημαντικές ζωτικές ουσίες...
Κωδ.:
01449
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!για άτομα με περιορισμένη ή μη ισορροπημένη διατροφή.
Κωδ.:
01429
remainingstock
Για την υγιή σωματική και πνευματική ανάπτυξη.
Κωδ.:
01441
remainingstock
Στην προσπάθεια αδυνατισματος...
Κωδ.:
01752
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!υποστηρίζει τις λειτουργίες του ήπατος, της χολής και την πέψη.
Κωδ.:
01836
remainingstock
Προστατεύει τα κύτταρα από την οξειδωτική βλάβη. Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κωδ.:
00177
remainingstock
Βοηθά το μεταβολισμό, τη συστολή των μυών και την ανάπτυξη των οστών.
Κωδ.:
01442
remainingstock
Ελιξίριο νεότητας που σας χαρίζει φρεσκάδα και υγεία μέσα κι έξω.
Κωδ.:
00843
remainingstock
Προστατεύει τα αιματικά κύτταρα, τους σωματικούς ιστούς και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα από τη βλαβερή καταστροφή τους στο σώμα...
Κωδ.:
01840
remainingstock
Βοηθά στη διαμόρφωση των οστών και των δοντιών·...
Κωδ.:
00109
remainingstock
σε μια φυσιολογική, υγιή λειτουργία των οστών, των χόνδρων, του δέρματος και των δοντιών.
Κωδ.:
00826
remainingstock
Φυτική Βιταμίνη!Στη ρύθμιση επίπεδου του σακχαρου στο αίμα
Κωδ.:
01461

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Αξιοποιούμε τη σύγχρονη επιστημονική γνώση με τις ανεξάντλητες ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρουν πλούσια τα υλικά της φύσης και παράγουμε ποιοτικα προϊόντα υγείας και φροντίδας στο σώμα, τον οργανισμό, το πνεύμα και την ψυχή που δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να είναι ακριβά για να είναι πολύτιμα, ασφαλή και χωρίς παρενέργειες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

EURO VITAL PHARMA

Κολινδρός, Πιερία, 60061

2353 031246

6976-793933

2353 031246

lmamelis@gmail.com

www.e-mylife.gr

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.